“Vreuger”

  • groepsaccommodatie

In den Hof: Gasthoeve van oudsher

Eind 1800 was Heerlen nog een idyllisch dorpje verscholen in het Limburgse Heuvellandschap. Aan de rand van het dorp, waar de heide zich uitstrekte tot ver in Duitsland, bouwden de pas getrouwde Dominicus en Elisabeth Merckelbagh in 1888 hun eigen boerenhoeve. Ze noemden hun boerderij “In den Hof”, een boerenbedrijf met een rijke boomgaard bij de bronnen van de Caumerbeek. Reizigers op doortocht naar Duitsland en België werden gastvrij ontvangen met een stevig maal en een overnachting. En wij? Wij zetten de traditie voort. Maar dan wel met dezelfde passie en hetzelfde enthousiasme.

In den Hof: Tussen stad en natuur

Inmiddels is het dorpje een grote en actieve stad geworden, maar nog steeds ligt de hoeve als een oase van rust tussen stad en natuur. We zeiden het al, maar nog altijd ontvangt de familie Merckelbagh reizigers voor een Bourgondische maaltijd en een overnachting. In den Hof is nu een gezellige gasterij aan de rand van Limburgs meest moderne winkelstad en ligt vlakbij de Brunssummerheide, een uniek en uitgestrekt natuurreservaat.

In den Hof: Prachtige uitvalsbasis voor uitstapjes

We zijn er trots op, op onze strategische ligging aan de rand van Heerlen met prachtige uitvalsbasis naar het Limburgse heuvellandschap. Oost, west, noord, zuid, welke richting u ook kiest, er is altijd wat te doen en te zien. Zo ligt sfeervol Maastricht op 30 minuten treinen, Gaia Zoo (de mooiste dierentuin van Nederland) is gelegen op 20 minuten met de auto en Kasteel Hoensbroek bijvoorbeeld, ligt bij wijze van spreken binnen handbereik. Ook interessant, net over de grens in Duitsland, bevindt zich het oude Aken van Karel de Grote. Fietsers mogen zich uitleven op de Keutenberg in Schin op Geul (wie durft?) maar ook de mergellandroute is er één om je vingers bij af te likken. Alsof het niet genoeg is, wat te denken van vakantiestad Valkenburg met haar mergelgrotten en thermische baden, het Belgische Luik met zijn onvervalste Franse uitstraling, de Maasrotsen voor klimavontuur, langlaufen op de Ardeense hoogte of indoor skiën in het nabijgelegen Landgraaf? Met meer dan duizend interessante en sportieve uitstapjes voor kleine of grote groepen hoeft u zich in ieder geval niet te vervelen.